BA Caputsteen

3 | Latijn

Doorstroomfinaliteit (D)
Talen
Freinet
cultuur
talen
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Je studeert graag? Je wil je toeleggen op een oude dode taal die de basis vormt voor onder meer de Romaanse talen? Latijn is zeker iets voor jou. Het geeft je een goede basis in logisch redeneren, je krijgt een brok cultuur mee en het zet je aan tot studeren omdat je geen voorkennis hebt.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Is Latijn studeren noodzakelijk om later aan de universiteit de studies arts of apotheker te kunnen aanvatten? De kennis van de taal zélf is niet meer noodzakelijk. Maar in heel wat vakdomeinen wordt nog steeds Latijnse (en Griekse) terminologie gehanteerd. Dat wordt supermakkelijk als je al Latijn kan.

Met Latijn leer je een pakket van vier uur per week studeren. Het vak Latijn leert je werken. Bovendien is het vak nog steeds een middel om een logisch inzicht te verschaffen in talen, maar ook in wiskunde en wetenschappelijke vakken.

In de tweede graad behandelen we tijdens de lessen Latijn verschillende literaire genres en auteurs. Dat doen we met de nodige aandacht voor taal en stijl en met kritische zin. De auteurs situeren we in tijd en maatschappij en de teksten worden, voor zover mogelijk, gelinkt aan de eigen tijd en aan de leefwereld van onze leerlingen.

Je bestudeert het vocabularium in functie van de gelezen teksten en met veel aandacht voor stamverwantschap met moderne vreemde talen. Zo verwerf je een uitgebreide woordenschat en inzicht in taal.

EN WAT HIERNA?


Lessentabellen

Basisvorming Uur
Levensbeschouwelijk vak 2
Bewegen & gezondheid 2
Mens & maatschappij 4
Cultureel bewustzijn 1
Historisch bewustzijn 2
Ruimtelijk bewustzijn 1
Moderne talen 10
Engels 3
Frans 3
Nederlands 4
STEAM 7
Biologie 1
Chemie 1
Fysica 1
Wiskunde 4
Richting-specifieke vakken Uur
Latijn 4
Seminaries 3

Gerelateerd nieuws

Nieuws
BA Caputsteen
jan. 23, 2024
Expo poëzieweek

Van 25 januari tot en met 29 februari 2024 @Het Predikheren

Activiteit
BA Caputsteen
sep. 28, 2023
Reünie-avond!

Vrijdag 20 oktober 2023: 18.00 uur - 19.00 uur - 20.00 uur