BA Caputsteen

6 | Economie - Wiskunde

Doorstroomfinaliteit (D)
Economie & organisatie
STEM
Freinet
talen
wetenschappen
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Je doet graag economie, maar je vindt wetenschappen en vooral wiskunde belangrijk voor je basisvorming. Dan is economie-wiskunde iets voor jou.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Economie-wiskunde is een ASO-richting met zeven uur wiskunde. Ze bereidt je goed voor op een latere academische vorming.

Een richting met zeven uur wiskunde opent de deur voor veel richtingen in de hogeschool of universiteit, zowel wetenschappelijk geprofileerde richtingen als andere. Het is een goede basis om het ingangsexamen geneeskunde aan te kunnen. Omdat economie ook in je pakket zit, zijn er ook in die richting veel mogelijkheden. TEW of handelsingenieur bijvoorbeeld. Zeven uur wiskunde geeft ook een uitzicht op richtingen als industrieel of burgerlijk ingenieur.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Een richting in de tweede graad met vijf uur wiskunde is een goede en noodzakelijke voorbereiding voor economie-wiskunde. Goede punten behalen voor wiskunde in het vierde jaar is een must. Het is ook fijn als je al economie kreeg in het 3e of 4e jaar. Maar dat is niet noodzakelijk. Bovendien staat in de derde graad geen boekhouden op het programma.

Lessentabellen

Basisvorming Uur
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 2
Engels 2
Frans 3
Nederlands 4
Wiskunde 3
Keuzeoptie Uur
Biologie 1
Chemie 1
Fysica 1
Wiskunde 4
Economie 4
Onderzoekscompetentie 1
Keuzeproject 1

Gerelateerd nieuws

Terugblik
BA Caputsteen
jul. 10, 2024
Kortfilmproject
Terugblik
BA Caputsteen
jul. 03, 2024
Proclamatie 2024!

We wuiven onze zesdes uit