BA Caputsteen

HELP SYRIË!

Nieuws

Via de nieuwsberichten vernam u al dat Turkije en Syrië erg getroffen werd door de aardbeving van 6 februari laatstleden. Als freinetschool willen we mee helpen om het leed te verzachten.

De getroffen streek in het noorden van Syrië, gelegen rond Idlib en Aleppo, is vanwege de burgeroorlog zeer moeilijk toegankelijk voor hulpverleners. Vandaar dat er een vluchtelingenstroom op gang komt richting Damascus.

Nada Sabbagh, leerling uit het 6de leerjaar wetenschappen-wiskunde heeft haar roots in Syrië. Zij kwam 5 jaar geleden samen met haar gezin naar België. Haar familie woont en leeft in Damascus, de hoofdstad van Syrië. Zij willen zich inzetten om de vluchtelingenstroom, die vanuit het rampgebied naar Damascus komt in eerste instantie onderdak, eten en kledij te bieden en nadien ook aan werk te helpen.

De vluchtelingen verblijven voorlopig nog in openbare gebouwen, moskeën en grote gebouwen. Dit is echter slechts tijdelijk en er dient dus gezocht naar een permanentere huisvesting voor de slachtoffers van de aardbeving. De familie van Nada heeft dus nood aan fondsen om rechtstreeks hulp te kunnen bieden. Vandaar dat we met deze brief een oproep doen om fondsen te werven om de slachtoffers van de aardbeving, die alles verloren hebben in Syrië te helpen.

U kan vrijblijvend een gift schenken op het rekeningnummer:

IBAN: BE88 0910 1788 8041 BIC: GKCCBEBB

Met vermelding: HELP SYRIË – BA Caputsteen

Nada en haar familie danken u bij voorbaat namens de slachtoffers.

Vorige artikel Terug naar het overzicht Volgende artikel